EZC '84 wint ovetuigend van slap Emst.

EZC '84 is vanmiddag aangetreden bij het Univé Hanendarptoernooi in Emst. Afgelopen dinsdag zou de eerste wedstrijd van het toernooi plaatsvinden tussen EZC '84 en VenL maar door het plotseling overlijden van Herbert Reurink werd toen besloten om niet te spelen.
Vanmiddag werd er dus wel gespeeld. Op beide velden werd de wedstrijd voorafgegaan door 1 minuut stilte ter nagedachtenis.
Direct na aanvang van de wedstrijd nam EZC '84 het voortouw en in de 2e minuut was het Mark van Petersen die de verdediging van Emst op de achterlijn dol draaide en op mooie wijze de bal in de goal schoot.
Nadat Emst van de schrik was bekomen kon het in de 12e minuut de gelijkmaker aantekenen door een prima aanval door het centrum van de EZC verdediging.

4 minuten later was het opnieuw raak door de aanval van Emst. Opnieuw werd de achterhoede verrast door een mooie pass door het centrum.
In de 22e minuut werd Melvin Ireeuw gevloerd buiten het 16 meter gebied. De daarop volgende vrije trap werd op geweldige wijze door Mark van Petersen binnengeschoten.
In de 29e minuut waren het de broeders Krijgsman die zorgde voor een zeer verdiende voorsprong. Met een mooi actie en een voorzet van Patrick Krijgsman kon Jordy Krijgsman de bal binnenschieten. 2-3

3 minuten later was het Mark van Petersen die na 2 mooie goals nu aan de basis stond met een prima assist op Melvin Ireeuw die de bal achter de Emster Keeper de goal in joeg en de stand van 2-4 aan tekende.
Emst leek weinig meer te kunnen brengen en bij EZC '84 ging de bal juist lekker rond. In de 36 minuut liet Melvin Ireeuw zich bewust afzakken om de bal op te halen en wist met een prachtige goal met de buitenkant de goalie van Emst opnieuw te passeren.
Beide teams gingen rusten met een 2-5 stand op het bord.

1 minuut na rust wist Emst nog 1x bij de goal van EZC te komen en schreef meteen de 3-5 op het bord. Daarna was het voor het toegestroomde publiek een lange zit tot het einde. Emst kon niets brengen, gaf geen druk en stond erbij te kijken hoe EZC '84 de bal rustig rond liet gaan en af en toe nog een spelde prikje uitdeelde. Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd voorbij was, scoorde Daniel Draaijer in de 88 minuut de 3-6 en dit was tevens de eindstand.
Na de wedstrijd volgde de prijsuitreiking. de Toernooiorganisatie vond dat er door de situatie geen winnaar was, maar reikte de wisselbeker als eerbetoon aan Herbert Reurink uit aan EZC '84. Ook zal dit jaar het totale prijzengeld gedeeld worden door 4, zodat alle teams een mooi bedrag kunnen bijschrijven voor hun jeugdafdeling.
EZC'84 wil langs deze weg de organisatie van het Univé Hanendarp toernooi bedanken voor de wijze waarop zij ons gesteund hebben en voor het mooie gebaar om de wisselbeker dit jaar uit te reiken aan EZC '84 ter nagedachtenis aan Herbert Reurink.