EZC '84 JO15-1 wint overtuigend van Owios JO 15-1

Vanavond stond er een oefenwedstrijd op het programma voor de JO15-1. Tegenstander van vanavond was de JO15-1 van Owios. Op papier een goede tegenstander welke uitkomt in de 1e Klasse.

Vanaf de eerste minuut had de JO15-1 de wedstrijd volledig onder controle. Met snelle aanvallen en veel strakke passes werd de tegenstander danig op de proef gesteld. Helaas stond er een hele goede keeper in de goal van Owios die zijn team constant op de been hield. Ondanks het hele sterke spel van de JO15-1, waarbij prima de afspraken en posities werden nakomen en ingevuld, wisten de mannen, tot ergernis van het team zelf en staf, niet te scoren.

Pas in de tweede helft werd eindelijk het goede spel beloond en was het Yama Same, die op snelheid voorbij de verdediging kwam en de bal achter de keeper van Owios kon schieten. Heel lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, want 1 minuut later lag de bal achter de gelegenheidskeeper Evert-Jan ter Avest van de JO15-1.

Gelukkig herpakte EZC '84 zich snel en werd Owios weer regelmatig het bos ingestuurd door de snelle en flitsende aanvallen. Na wederom diverse kansen, waarbij de keeper steeds in de weg stond of net de scherpte ontbrak om het af te maken, was het in de 44 minuut weer raak voor EZC '84. Ditmaal wist Y. van Rijssen de voorsprong op het bord te zetten en de 1-2 binnen te schieten.

In de 50 minuut wist Sem Weenk met een geweldig mooie pass Daan van 't veer vrij voor de goal te zetten en Daan ronde het prima af en zette de 1-3 op het bord. De achterhoede van Owios had  lastig met de snelle buitenspeler en backs van EZC '84 die regelmatig er over heen kwamen. In de 59 minuut werd Sem Weenk gevloerd in het penaltygebied en de daarop volgende penalty werd feilloos binnengeschoten. Stand 1-4.

In de 68 minuut was het wederom Yama Same die de achterhoede te snel af was en de bal langs de keeper van Owios schoot en de stand op 1-5 bracht. Even leek het er op dat de wedstrijd gespeeld was, maar in de slotminuut werd een aanval van EZC '84 afgeslagen door de verdediging van Owios. De bal kwam buiten de 16-meter bij Sem Weenk die deze prima controleerde en vol uithaalde en de eindstand op het scorebord liet aantekenen: 1-6 voor EZC '84.

Al met al een prima resultaat, waarbij het getoonde spel een zeer goed gevoel achterliet bij spelers en staf. A.s. zaterdag speelt de JO15-1 de 2e wedstrijd in de Regiocup.