EZC84 vr 1 wint de derby tegen SEH overtuigend met 1-3.

Zaterdag 29 februari stond er voor de dames van EZC84 de derby in Heerde tegen SEH vr 1 op het programma. Op voorhand een heuse topper nl de nummer2 SEH tegen de nr 1 EZC 84.
Om 13.00 uur was een ieder aanwezig en met een voltallige selectie togen we naar Heerde.

Sommige dames hadden al wel wat meer spanning bij zich dan anders. Wat bij de één uitmondde in gekakel, mondde het bij een ander weer uit in apart gevoel in de maagstreek.
Na de opstelling bekend te hebben gemaakt en de benodigde aanwijzingen (tactiek) te hebben gegeven togen de dames aan de warming-up. Ook hier kon je voelen en zien dat er meer spanning bij sommigen op zat dan normaal.
We begonnen met de wind in de rug. Dat dit goed uitpakte komt later in het stukje terug.

In het begin was het van beide kanten een beetje aftasten en concentreerde zich het spel voornamelijk op het middenveld af.

Beide elftallen kregen enkele kleine mogelijkheden. Echter grote kansen bleven nog uit. Tot plots Marit diep werd gestuurd aan de linkerkant de bal goed controleerde en deze strak voor trok waar Nina de bal aannam en deze in de handen van de snel uitkomende keepster schoot. Hierna raakte keepster Daphne geblesseerd aan haar schouder door een schijnbaar houdbare bal door haar benen te laten glippen. Ze kon zich nog net op tijd herstellen en de bal pakken, hierbij viel ze verkeerd en blesseerde zo haar schouder. Gelukkig voor ons zat Melanie nog op de bank en zij kleedde zich snel om, om de plek tussen de palen in te nemen.

Niet veel later kwamen de dames op een 0-1 voorsprong. Bij een uittrap van Melanie kreeg de bal door de wind wat extra snelheid mee. De verdediging van SEH werd hierdoor flink verrast. Britt schatte de situatie beter in en kon alleen op de  het doel af, omspeelde de keepster en schoof de bal het doel in.

De 0-2 werd gescoord via een strafschop door Rachel. Marit ging op avontuur in de het 16-meter gebied van SEH en werd daar door een tegenstandster in de heupzwaai genomen. De dienstdoende Scheidsrechter kon niets anders beslissen dan strafschop. Deze werd door Rachel onberispelijk binnen geschoten.

Na de rust viel al snel de 0-3. Wederom was het Britt die een diepe bal van Rachel en een misser van de laatste man van SEH alleen voor de keepster niet miste.

Hierna begon SEH wel wat meer druk en met de wind in de rug wat opportunistischer te spelen. Echter grote kansen werden er niet bij elkaar gespeeld. Tot toch plots de 1-3 viel. Melanie raakte de bal bij een uittrap niet goed en de bal rolde pardoes voor een speelster van SEH haar voeten en zij deponeerde de bal met een boog in het doel.

Hierna probeerde SEH met alle macht de aansluitingstreffer te forceren maar de dames van EZC bleven goed op de been en gaven niet veel weg.

Toch werd het soms wel gevaarlijk, vooral door onnodige kleine overtredinkjes te maken op ca 20 meter van het doel. Bij een van deze vrije schoppen stond Melanie goed opgesteld en kon de bal in 2 instanties vast pakken. SEH kreeg nog wel enkele hoekschoppen te nemen welke gelukkig niet voor al teveel gevaar zorgden.

Na ca 9 minuten blessure tijd floot de Scheids af en waren de punten binnen. De dames hebben in deze wedstrijd alles uit de kast gehaald om de wedstrijd winnend af te sluiten en dat is gelukt.

Als trainer kun je  dan alleen zeer tevreden zijn over de vertoonde inzet, spelopvatting en de 3 punten.

As zaterdag spelen de dames wederom een topper. Dan is de huidige nr 2 SVO VVZ vr 2 de tegenstander. De wedstrijd in Zwolle eindigde eerder in een 1-1- gelijkspel.

Fotoverslag : https://photos.app.goo.gl/wZ92BSQwuYaDp8CK8

Vrijwilliger van de maand