EZC 84 vr1 heeft de eerste winstpartij in 2020 te pakken en hoe.

Na 3 verliespartijen (1x vriendschappelijk) namen de Eper dames vanmiddag de 3 punten mee uit Dalfsen.
Om 10.45 uur vertrokken de dames van EZC 84 vanuit Epe naar Dalfsen toe om daar tegen ASC 62 vr2 aan te treden. De thuiswedstrijd werd destijds met 8-2 gewonnen, maar zoals altijd beginnen de wedstrijden met een 0-0 stand.
We begonnen in de volgende opstelling: doel Melanie/ Daphne v D achter Esme(Joye S) Monica Joyce M en Kimberly(Dagmar) midden Daphne de W Rachel Lotte voor Marit Esmee en Nina(Nadine) wissels Dagmar, Nadine, Joyce S en Daphne van D.

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd. Al binnen 5 minuten stond er een 0-2 op het scorebord.
Eerst was het Nina die diep werd gestuurd door Marit en alleen voor de keepster schoot ze de bal door de benen het doel in.
Niet veel later stond de 0-2 ook al op het scorebord. Nu was het ZoefZoef Marit die door een steekbal van Rachel alleen op de keepster kon afgaan en ook zij schoof de bal langs de uitkomende keepster het doel in. Marit scoorde ook de 0-3. Via een mooie combinatie met Esmee, Nina en nogmaals Esmee belandde de bal bij Marit en zij tikte de bal in het doel. 0-3. De 0-4 werd gemaakt gescoord door Nina die na een mooie aanval de voorzet van Marit in het doel prikte.
De gastvrouwen konden daar niet veel tegen overzetten. Een maal kwamen de Eper dames goed weg toen een knap afstandsschot buiten bereik van Melanie onderkant lat het veld weer in stuiterde.
Na de rust werd het al snel 0-5 Nu was het Marit die een voorzet van Nina binnen tikte.
Bij een voorzet van Marit welke Nina met het hoofd iets verlengde kwam de bal bij Nadine en met een mooi diagonaal schot schoot zij de bal in de verre hoek.
Hierna deden de gastvrouwen iets terug. Bij een diepe bal verkeek de achterhoede zich enigszins en zo kon de spits de bal voor de uitkomende Daphne in het doel schieten.
Lotte van Voorst kreeg ook nog een enorme kans maar alleen voor de keepster schoot ze de bal tegen haar op .
Het slotakkoord was voor Marit die na een steekbal van Esmee alleen op de keepster afging en de bal links va haar in het doel schoot. 1-7
Al met al weer een goede overwinning met bij vlagen mooi aanvalsspel.

De eerst volgende wedstrijd van de dames is zaterdag 29 februari. Dan gaan we naar Heerde voor de wedstrijd SEH vr1 – EZC 84 vr 1 aanvang 14.30 uur.
Rest mij om Julian Huisman te bedanken voor het vlaggen en dat op zijn verjaardag, nogmaals namens het hele team van harte gefeliciteerd.

OEFENWEDSTRIJD

vv Wilsum - EZC '84