Dames EZC 84 winnen opnieuw, nu van VEVO vr 1 4-1

Zaterdag 30 nov stond er voor de dames van EZC 84 een thuiswedstrijd tegen VEVO op het
programma.
Na om 11.00 uur met de gehele selectie een lunch/brunch te hebben genuttigd, moest om 13.30 uur de focus op de wedstrijd gericht worden. Achteraf heeft de voorbereiding misschien iets te lang geduurd want de dames waren in de 1 e helft niet erg scherp.

Vanaf de 1 e minuut was VEVO scherper en agressiever in de duels. Dit leidde dan ook tot enkele mogelijkheden voor de gasten op. Daphne van Dregt keepte een uitstekende 1 e helft(2e helft keepte Melanie) en had halverwege een wereld-redding in huis om VEVO van scoren af te houden. Toch kwamen de dames van EZC 84 op een 1-0 voorsprong. In de 18 e minuut kregen ze een vrije schop op ca 20 meter van het doel. Deze werd genomen door Rachel. In eerste instantie leek het een makkelijke prooi voor de keepster te worden echter zij liet de bal op haar knieën vallen en deze caramboleerde het veld weer in, waar Marit er als de kippen bij was om de bal in het doel te schieten.

Enkele minuten later kregen de dames een pingel. Marit staande op de achterlijn werd door haar tegenstander aangetikt en de scheids van dienst legde de bal op de stip. Rachel faalde niet en bracht de stand op 2-0. Hierna deed VEVO er nog een schepje bovenop en al snel viel de aansluitingstreffer. De linksbuiten van VEVO kwam goed naar binnen en was net iets sneller dan de verdediging en tikte de bal onder in de hoek. 2-1
Hierna deed VEVO er alles aan om de gelijkmaker te forceren maar met kunst en vliegwerk hielden de dames van EZC stand.
In de rust aangegeven dat de dames toch iets agressiever in de duels moesten worden zonder over de schreef te gaan. Vlak na rust pakte dit goed uit. Na een scrimmage werd er een aantal malen op doel gevuurd echter elke keer zat er iets tussen tot dat Daphne de W de bal voor haar voeten vond en deze hard en droog achter de keepster schoot 3-1. Hierna ontspon zich een wedstrijd welke zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Toch moesten de dames van EZC oppassen om niet alsnog tegen een tegendoelpunt aan te lopen. De dames van VEVO bleven aandringen maar liepen tegen het eind van de wedstrijd tegen de 4-1 aan. Het was Britt die Esmee op maat bediende en alleen voor de keepster maakte ze geen fout. 4-1.

Opstelling:
Doel Daphne v D( Melanie) achter Esme( Dagmar) Joyce S Rivka Bianca(Joyce M) midden Nina Rachel
Elisa( Daphne d W) voor Marit (Lotte) Britt Esmee
Wissels Melanie Daphne de W Lotte en Dagmar.

Achteraf wel een kleine domper op de overwinning. Lotte van Voorst (MO17)heeft bij een duel, waarbij ze ten val kwam, haar sleutelbeen gebroken. Lotte namens de gehele selectie sterkte en beterschap. Fruitmand komt eraan.
Wederom een mooie overwinning.
As zaterdag spelen de dames een uitwedstrijd in t Harde tegen t Harde vr 1 aanvang 15.00 uur. Dit is tevens de laatste wedstrijd van dit jaar voor de dames van EZC 84.

Zaterdag 25 januari