EZC '84-2 kruipt met ruime overwinning dichter naar koppositie

Het tweede van E.Z.C. is afgelopen zaterdag begonnen aan de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen. Ditmaal de uitwedstrijd naar Klarenbeek. Wat weten wij van Klarenbeek 2, niet veel. Zij staan laatste bij ons in de competitie maar dat zegt niets met de verschillende soorten uitslagen die wekelijks voorbij komen.

Marc Schroten mag zijn rentree maken bij het tweede om wat speelminuten op te doen. Helaas zat hij nog in gedachte dat hij aan het revalideren was en bleef lekker wat langer in zijn nest te liggen. Hij werd thuis opgehaald en zodoende was de grensrechter positie ingevuld voor de eerste helft.
We beginnen de wedstrijd anders dan andere wedstrijden. Vaak is het even wakker worden en de eerste 10 minuten doorkomen. Daar hadden we vandaag geen last van, binnen een minuut kwamen we op een 0-1 voorsprong. Hans, onze rechtsback, gaat direct diep en krijgt een bal die achter de verdediging van de tegenstander komt en prikt hem er direct in.  Is dit het effect van ons nieuwe positiespel in onze warming up?
Onze verdediging onder leiding van onze ervaren nieuwkomer Alwin de Winter staat als een huis. Het is voor de rest van de eerste helft veel eenrichtingsverkeer en de stand loopt uit naar 0-4. Luuk glijd bij de tweede paal een strakke voorzet binnen, Thomas prikt een lage voorzet achter de keeper en Kevin schiet een hoge voorzet onderkant lat binnen. Het was wel duidelijk dat Kevin super blij was met zijn mooie goal, zijn gejuich kon gehoord worden aan de kweekweg!  YES! Ruststand: 0-4

De tweede helft begonnen we niet al te best. Slordige passees, slecht coachen, ziekenhuis balletjes etc. Klarenbeek kwam wel voor het goal alleen weten wij niet of de trainer van Klarenbeek aangegeven heeft dat de bal in het goal moet en niet naar de woonwijk achter het veld. Halverwege de tweede helft pakken we het voetballen weer op en komen de doelpunten als warme broodjes over de toonbank. Thomas die met een splijtende pass diep wordt gestuurd door Appels en voortreffelijk afrondt. Enkele minuten later vinden zij elkaar weer, Thomas kijkt met vragende ogen en Appels geeft afgemeten voorzet en Thomas snoekt duikt hem erin! Daarna maakt Hans zijn tweede van de middag door een strak afstandsschot vanaf 16 meter. En het slotstuk komt na een fantastische solo van Joey Bella. Hij wordt op het laatste moment afgestopt en via Luuk komt de bal voor de voeten van Thomas die zijn vierde van de middag maakt.
Damian v/d Haar speelt vandaag zeer gretig en maakt het de trainer lastig in de voorhoede of zijn we hem straks kwijt aan het eerste?
De scheids geeft geen blessure tijd want de jongens van Klarenbeek hadden nu wel zin in bier.
Op de weg naar de kleedkamer hebben we de scheidsrechter gevraagd of Thomas de wedstrijdbal mee naar huis mocht meenemen. Helaas was dit niet mogelijk,  het schijnt dat ze op het sportpark De Pauw niet voldoende wedstrijdballen hebben om er 1 mee te geven.
Hans is zo blij met zijn twee goals dat hij zijn teammaatjes die de overwinning vieren in de kantine trakteert op een teamschaaltje!
Doelpunten komen van Thomas van Huffelen(4x), Hans Jansen (2x), Kevin van Asperen(1x) en Luuk Overbosch (1x).

SC Klarenbeek 2 - E.Z.C.’84 2 : 0-8
Man of the match: Thomas van Huffelen (4 doelpunten!!)

Zaterdag 23 November