EZC vr1 herstelt zich na bekernederlaag en wint overtuigend van ASC 62 vr2 8-2

Afgelopen zaterdag moesten de dames van EZC 84 thuis aantreden de nr laatst ASC 62 vr 2.
Na in de wedstrijd bespreking al aan geven te hebben dat er van onderschatting geen sprake mag zijn, begonnen de dames aan de wedstrijd. Het eerste schot op doel was al in de 2 e minuut Joyce M. kapte zich goed vrij echter haar schot verdween naast het doel.

Het eerste doelpunt werd door Marit in de 9 e min. Gescoord. Op aangeven van Joyce M was het Rachel die de bal in de doelmond gaf en Marit was er als de kippen bij om de bal achter de keepster tikken. 1-0
Bij de eerste mogelijkheid van ASC 62 kon keepster Melanie nog redding brengen. Echter in de 22 e minuut viel onverwachts de 1-1. Een steekbal binnendoor werd door de rechterspits van ASC op waarde ingeschat en op snelheid klopte ze de Eper verdediging en schoof de bal langs de uitkomende Melanie heen.
Niet veel later was het Rachel welke knap door Britt op de rand van de zestien werd vrij gespeeld en zij bracht de score met een hard schot op 2-1.
De 3-1 viel uit een hoekschop. Deze werd door Rachel voor het doel gebracht en een verdedigster van ASC werd zo door Britt uit haar element gebracht dat ze de bal pardoes via haar scheenbeen in eigen doel schoot.
Op slag van rust was het Britt die via een knappe actie de 4-1 binnen schoot. Over het algemeen was het spel aan beide kanten rommelig en soms te gehaast. Desondanks creëerden de dames de nodige kansen.
In de 2 e helft was het Marit die de 5-1 liet aantekenen. Zij werd door Britt goed weggestuurd en haar schot ging door de benen en graaiende handen van de keepster door het doel in. De 6-1 werd gemaakt door Rachel. Na goed voorbereidend werk van Britt welke aan de rechterkant opstoomde en de bal op maat terug trok richting de 16 waar Rachel klaar stond om de bal met een curve in de linkerbovenhoek te schieten. De 7-1 was een kopie van de 6-1. Wederom was het Britt die via een 1-2 met Elisa aan de rechterkant opstoomde en bal weer op de wachtende Rachel terug trok en via een curve belande de bal in het doel.
De 8-1 werd gescoord door Marit. Rachel gaf de bal op rechts waar Britt diep ging, haar voorzet werd door de inkomende Marit binnen getikt.
Het laatste wapenfeit was voor de dames van ASC 62. In de 85 minuut werd Melanie kansloos gelaten door een hard schot vanaf de 16.

Na 5 competitie wedstrijden staan de dames bovenaan de ranglijst met 4 x winst en 1 gelijkspel. Dat zijn 13 punten en een doelsaldo van 29 voor en 6 tegen.

Opstelling:
Melanie achter vlnr Esme Rivka Joyce S en Sanne(Bianca)
Midden vlnr Nadine Joyce M( Daphne0 en Elisa
Voor vlnr Marit Rachel en Monica(Britt)

As zaterdag mogen de dames naar Berkum voor de wedstrijd Berkum vr 3- EZC 84 vr 1 aanvang 12.15 uur.

Zaterdag 23 November