EZC '84 maakt het mede-koploper Harfsen moeilijk

Vanmiddag mocht het eerste elftal van EZC '84 aantreden tegen de ploeg van vv Harfsen.
Op voorhand een lastige wedstrijd gezien de stand op de ranglijst. Na het prima resultaat van vorige week was de opstelling op 1 positie gewijzigd. M. Dekker was weer present en kon vanaf minuut 1 aan de bak.

Harfsen speelde goed en wist EZC '84 goed onder druk te zetten, maar ondanks dat wist EZC '84 zich goed staande te houden. In de 14 minuut brak een speler van Harfsen door en kruiste voorlangs bij de EZC '84 verdediging waarbij de aanvaller zich, bij het minste contact, slim liet vallen. De daarop volgende penalty werd prima binnengeschoten en bracht de stand op 1-0.

Ook EZC '84 kreeg een paar prima kansen, maar ging hier niet slim mee om. Wel kwam het beter in de wedstrijd en met het rustsignaal opkomst stond het maar 1-0 voor Harfsen.
Voldoende aanknoping om de wedstrijd in de 2e helft te keren. Helaas was het in de 45 minuut raak voor Harfsen en moesten onze jongen de rust in met een 2-0 achterstand.

Direct na rust zette EZC '84 goed druk. Een prima kans voor Krijgsman die in de 16 gevloerd werd door de achterhoede van Harfsen. De scheidsrechter kende ook hier een penalty toe maar gaf ook de  back van Harfsen een rode kaart omdat het volgens hem om een doorgebroken speler ging.

Met nog 40 minuten op de klok weet M. vd Schootbrugge de aansluitingstreffer vanuit de strafschop binnen te schieten. Met 10 tegen 11 weet EZC '84 het Harfsen flink moeilijk te maken en blijft het op jacht naar de gelijkmaker. D. Draaijer wordt met een lange bal de diepte ingestuurd en botst daarbij op de enorm ver uitkomende keeper van Harfsen die de bal net weet weg te koppen. Beide raken geblesseerd. De keeper van Harfsen kan verder maar voor D. Draaijer is het even later einde wedstrijd.

Ondanks verwoede pogingen om de gelijkmaker binnen te schieten is het in de 75 minuut Harfsen dat met een afstandsschot de 3-1 op het bord zet.
Met de snelheid op de vleugels van EZC '84 proberen onze jongens met een flink aantal voorzetten de voorhoede te bereiken. Eén van deze voorzetten wordt zeer ongelukkig door Harfsen uitverdedigd en beland snoeihard in de kruising.

Met nog minder dan 3 minuten op de klok komt de stand op 3-2 en probeert EZC '84 met een slotoffensief de gelijkmaker te forceren. Helaas zat er vandaag niet meer in en staan we met lege handen.

Wedstrijd : Harfsen - EZC '84 (2-0) 3-2

Scheidsrechter : J.H. ten Voorde

Opstelling : Y. Eenkhoorn, M. Dekker, S. vd Schootbrugge, R. Kooiman(P. Toisuta) B. Ruyer, R. Huisman, M. vd Schootbrugge, P. Krijgsman, J. Krijgsman, D. Draaijer (B. Bosman), M. Ireeuw( R. den Besten)

Doelpunten : 2-1 M. vd Schootbrugge, 3-2 e.d.

Kaarten : D. Draaijer (geel)

Volgende wedstrijd : EZC '84 - de Veluwse Boys 14.30 (J.B. Sportpark)

Fotoverslag : https://photos.app.goo.gl/ckW2nf1bndRrwt657

Zaterdag 23 November