EZC 84 VR1 zet zegereeks door.

Zaterdag 28 september stond er voor EZC 84 vr1 een thuiswedstrijd tegen WVF vr1 op het programma.
Uiteindelijk leverde dit een geflatteerde maar niet minder welkome 6-1 overwinning op.

De afspraak was om WVF direct vanaf de aftrap vast te zetten en goed druk op de bal te houden. Dit lukte redelijk en leverde ook diverse kleine mogelijkheden en kansen op.
WVF gokte (volgens hun trainer) ,daar hun vaste keepster er niet was, met een van hun zwakste speelster als keepster te laten beginnen.
Dit leverde uiteindelijk een 4-1 ruststand op.

Na 21 minuten was het Rachel die de bal op een presenteerblaadje van de keepster kreeg en de 1-0 aantekende.
Hierna ebde het offensief iets weg en kon WVF iets meer aan aanvallen toekomen. Dit leverde in de 34e minuut via een diepe bal op hun linkerspits de 1-1- op. De achterhoede bestaande uit Bianca(Sanne) Rivka(Britt) Joyce M Monica en keepster Melanie hadden de zaakjes achterin goed onder controle. Mocht er alsnog een bal door komen dan stond keepster Melanie haar mannetje door goed mee te doen kon ze zich een paar maal onderscheiden door goed in te grijpen.

Middenveld bestaande uit Elisa Daphne en Joyce S waren over het algemeen heersers op het middenveld en ondersteunden daar waar nodig was de aanval en achterhoede. Waarbij Elisa en Joyce de controle hielden en Daphne de voorhoede aan het werk zette.

De voorhoede bestaande uit Esmee Rachel en Marit waarbij Rachel aan de bal sterk is en Esmee en Marit de Speedys Gonzales zijn gezien hun snelheid en scorend vermogen.
De dames pakten de draad weer op en in de 38 e minuut liet Marit de 2-1 aantekenen. 5 minuten later was het weer raak. Een knappe steekbal van Rachel op Esmee die knap voor haar tegenstandster kroop en alleen voor de keepster faalde ze niet. 3-1 Niet veel later was het Daphne die Esmee de diepte instuurde, zij bracht de bal goed voor en Marit goed naar binnen gekomen tikte de 4-1 ruststand binnen.

Na de rust een iets ander spelbeeld. In het begin nam WVF het initiatief in handen zonder noemenswaardig gevaarlijk te worden. De ballen welke wel doorkwamen waren een prooi voor doelvrouwe Melanie.
Toch kwamen de dames van EZC op een 5-1 voorsprong. Britt soleerde zich naar de achterlijn en haar voorzet werd door een verdedigster pardoes in eigen doel geschoten. Britt was ook de maakster van de uiteindelijk 6-1.

De dames zijn met de oefenwedstrijd mee geteld al 6 wedstrijden ongeslagen.
Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma en wel in Zwolle op het veld van Zwolsche Boys.
SVO VVZ vr2 (Zwolle) – EZC 84 vr1 aanvang 10.30 uur.

Zaterdag 26 Oktober