EZC 84 vr 1 bindt ook Oene vr 2 aan de zege kar en bekert verder.

Zaterdag 14 Sept stond EZC 84 vr1 – Oene vr2 op het programma. Voor beide teams een belangrijke match. Bij winst of gelijkspel gaan de dames van EZC een ronde verder en bij winst Oene gaan zij een ronde verder. De belangen waren voor beide teams dus redelijk groot. Ook omdat het een derby betrof die beide niet willen verliezen.
Het werd een vrij eenvoudige overwinning voor de thuisclub.
Vanaf de aftrap probeerde Oene het spel te dicteren maar de dames van EZC namen het initiatief direct over.
Al in de 2 e minuut kreeg Esmee van Essen een dot van een kans. Via een steekbal binnendoor werd zij schuin, alleen voor de keepster gezet, haar inzet belandde in het zijnet.
Bij de volgen aanval was het direct raak Esmee gaf voor en Daphne wist in 2 E instantie de keepster te passeren.

De dames hielden Oene goed bedwang. De keren dat Oene gevaarlijk over de middenlijn kwam waren bijna op 1 hand te tellen. De dames bleven goed pressie houden op de middenvelders en achterhoede speelsters van Oene. Vandaar uit creëerden ze aardig wat kansen en mogelijkheden.
Britt was het die na een 1-2 tussen Esmee en Rachel alleen voor de keepster uitkwam en de bal onberispelijk binnenschoot.
Hierna vergaten de dames de score verder uit te bouwen. Enkele mooie aanvallen met soms 1 x raken vloeiden op het doel van Oene af maar het vizier stond niet op scherp en de keepster van Oene lag een aantal malen goed in de weg.
De 2 e helft hetzelfde een bij vlagend goed spelend EZC wat bij tijd en wijle Oene helemaal zoek speelde maar vergat zichzelf te belonen waardoor de score niet hoger uit kwam. De trainer van Oene vond zelf dat zij de 2 e helft hadden gewonnen.
Al met al weer een verdiende overwinning. Voetballend gezien gaat het steeds beter. De dames die op een nieuwe plek staan zijn groeiende nu nog een beetje efficiënter en misschien kan er dan iets moois ontstaan.
Het eerste doel is bereikt, verder komen in de beker nu de competitie wat as weekend begint met een uitwedstrijd in Hattem tegen HMC vr 1 aanvang 13.30 uur

Opstelling: doel Melanie achter vlnr Esme Joyce( Monique) Britt en Sanne( Bianca) midden vlnr
Monica Daphne Rivka voor vlnr Marit Rachel (Lotte MO17) Esmee.

Zaterdag 26 Oktober