Dames EZC 84 winnen ook 2 e bekerduel

Afgelopen zaterdag moesten de dames voor hun 2 e bekerduel aantreden in Veessen tegen VEVO vr1.
Tijdens de warming-up barste er een onweersbui los waardoor een ieder naar binnen werd gestuurd.
Mede door het onweer begonnen we een 10 tal minuten later aan de wedstrijd.

Direct vanaf het begin namen de dames van EZC het initiatief.
Dit leidde wel tot een groot veldoverwicht maar echte doelrijpe kansen leverde het in het begin niet op. Na verloop van tijd werd de druk op het doel van VEVVO steeds heftiger en kon een doelpunt eigenlijk niet uitblijven. Na enkele mooie kansen om zeep te hebben geholpen viel dan toch de bevrijdende 0-1. Een fraai aangesneden hoekschop van Rachel belande op het hoofd van aanvoerster Esmee en zij knikte de 0-1 binnen. Niet veel later viel de 0-2 . Monica was er als de kippen bij om een rebound weg gegeven door de keepster van VEVO binnen te schieten.

De dames speelden een goede eerste helft en VEVO kwam maar mondjesmaat over de middenlijn.
Kansen hebben ze in de eerste helft geheel niet gehad.
De 2 e helft een heel ander spelbeeld. VEVO schoot als een raket uit de startblokken en zij waren nu veel agressiever zodat de dames van EZC nu moeizaam aan aanvallen toe kwamen.
Ondanks dat VEVO er een schepje boven op deed kwamen zij niet tot uitgespeelde kansen. De keren dat zij door kwamen waren op 1 hand te tellen. Toch kwamen zij op een 1-2 tussenstand. Een in mijn ogen onnodig weg geven hoekschop belande door de handen van gelegenheidskeepster Joyce op het lichaam van een inkomende speelster van VEVO en zo caramboleerde de bal het doel in.
VEVO rook nu bloed en probeerde het tempo op te voeren echter echt in de problemen kwamen de dames van EZC niet meer.
Na 90 minuten stond er dan ook een verdiende 1-2 op het scorebord.
As Zaterdag spelen de dames de laatste bekerwedstrijd tegen Oene vr2 aanvang 14.30 uur. Bij winst of gelijkspel zijn de dames van EZC 84 een ronde verder daar hun doelsaldo beter is dan dat van Oene vr 2

Zaterdag 21 September