EZC '84 JO13-1 wint spannende finale KNVB-beker tegen Olympia '28 JO13-1

Nadat het JO13-1 elftal van trainer Adri Kerkdijk en leider Yen van Laar vorige week kampioen werd van de 2e klasse, mocht dit elftal vandaag aantreden voor de finale van de KNVB-beker.
Op sportpark de Egelbeek in Vaassen stond de wedstrijd op het programma tegen 1e klasser Olympia '28. Voor aanvang hadden alle spelers een speciaal EZC '84 shirt gekregen waarop op de achterkant hun voornaam was gedrukt. Dit shirt werd direct tot wedstrijdshirt gedoopt en zo verscheen EZC '84 dus aan de aftrap.

Nadat om 11 uur het fluitsignaal had geklonken voor de aanvang van de wedstrijd, zagen de meegereisde ouders, grootouders, en supporters van EZC '84 en beetje zenuwachtig EZC '84.

In het begin van de wedstrijd waren er enkele kansen over en weer, maar in de 7e minuut speelde EZC '84 zijn zenuwen van de mat en volgde een mooie aanval die resulteerde in een net zo'n mooi doelpunt. Dani Gezel wist de 1-0 te scoren en de ban was gebroken. EZC '84 kwam steeds meer in het eigen spel en wist de schaarse aanvallen van Olympia vrij simpel te neutraliseren.

In de 19 minuut was het weer raak. Vanuit een mooie solo actie van wederom Gezel, was het Yaro van Rijssen die de dik verdiende 2-0 binnen schoot.
EZC '84 kon gaan rusten met een riante 2-0 voorsprong.

Na rust was het Olympia dat veel scherper uit de rust kwam en in de 32 minuut werd de bal gevaarlijk voor de goal van EZC '84 gebracht waar deze op onfortuinlijke wijze door een eigen speler werd binnen getikt en daarmee de stand op 2-1 bracht.
De spanning op het veld en er om heen was te snijden. Ook Olympia zag kansen om helemaal terug te komen in de wedstrijd, maar EZC '84 bleef standvastig en behield de zeer verdiende voorsprong.
In de 53 minuut wist Dani Gezel opnieuw het net achter de goalie van Olympia te vinden en bracht hij het verschil weer op 2 doelpunten. Wat volgde waren enkele zenuwslopende minuten. Toen Olympia na een lichte overtreden ook nog een penalty kreeg en deze benutte was het EZC '84 dat op karakter de winst wist binnen te halen,

Wat restte was een mooie huldiging. Naast het kampioenschap was nu ook de beker een feit.
Fantastisch resultaat jongens !!!!

Namens EZC '84 van harte gefeliciteerd met dit schitterende resultaat. Daarmee is zeker geschiedenis geschreven in de EZC '84 historie. Niet eerder lukte het een elftal om zowel kampioen te worden als ook de bekerfinale te winnen.

Beeldverslag Bekerfinale : https://photos.app.goo.gl/W6j2PuC9euVzX6PK8