Gehavend EZC '84 komt net te kort bij EFC

Met een flink uitgedunde selectie en een half fitte bank moesten onze jongens het zaterdag 4 mei opnemen tegen EFC uit Ermelo.
Voorafgaande aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden in nagedachtenis van een overleden lid van EFC.

Ondanks de beperkte mogelijkheden qua bezetting in het veld, ging EZC '84 zeer voortvarend van start en was het B. Hanekamp die alleen op de keeper af kon gaan na een prima diepe bal en de 0-1 binnen schoot.

Lang kon EZC '84 niet genieten van de voorsprong want in de 8 min werd de gelijkmaker binnen geschoten.

EZC '84 had het lastig met de snelle buitenspeler van EFC die regelmatig voor dreiging zorgde. In de 25e minuut werd die dreiging omgezet in een treffer en schoot EFC de 2-1 binnen.
EZC '84 kon zich gelukkig vrij snel herpakken en na een afgeslagen corner werd de bal door S. vd Schootbrugge op prima wijze voorgegeven, waarna J. Krijgsman de bal bij de 2e paal kon binnen schieten en EZC '84 daarmee op een zeer verdiend gelijke stand bracht.

Iets later was het diezelfde J. Krijgsman die op het middenveld een domme overtreding maakte door de tegenstander vast te pakken. Hij ontving hiervoor van scheidsrechter E. Blokker een gele kaart.

Na de rust was EZC '84 nog slechts een paar keer gevaarlijk en beperkte het zich tot het tegenhouden van de aanvallen van EFC. In de 66 minuut werd de geblesseerde R. Kooiman vervangen door R. Darcin.

EFC probeerde de gele muur van EZC-verdedigers te slechten maar slaagde hier echter niet in. In de 73 minuut kreeg J. Krijgsman zijn 2e gele kaart en moest EZC '84 de laatste 15 minuten met 10 man verder.
Met man en macht werd getracht het gelijke spel over de streep te trekken en lang het er ook op dat dit ging lukken. EFC drong steeds vaker aan voor de goal van Tessemaker maar kon nog steeds niet het verschil maken. In de 76 minuut kreeg J. van Schoonhoven geel in een duel wat hij aanging, maar waar hij een trap op zijn knie kreeg. De gele kaart was meteen de laatste actie voor de verdediger die geblesseerd van het veld ging. Voor van Schoonhoven kwam de niet fitte Bosman in het veld om de de laatste minuten vol te maken.

3 minuten voor tijd had de verdediging van EZC '84 echter geen antwoord meer op de aanvallen van EFC en kwam de thuisploeg op een 3-2 voorsprong. Daarmee was het voor EZC '84 gedaan en toen EFC diep in blessuretijd ook nog de 4-2 eindstand binnenschoot, stond EZC '84 weer met lege handen.
In de laatste seconden van het duel liep M. van de Schootbrugge nog een flinke hoofdwond op.

Wedstrijd: EFC '58 - EZC '84 (2-2) 4-2

Scheidsrechter: E. Blokker

Opstelling : R. Tessemaker, I. Kamphuis, J. v Schoonhoven (76' B. Bosman), S. Ruyer, M. vd Schootbrugge, J. Krijgsman, P. Krijsman, B. Hanekamp, R. Kooiman (66' R. Darçin), S vd Schootbrugge, S. Appels.

Kaarten: J. Krijgsman (2x Geel - Rood), J v Schoonhoven (Geel)

Doelpunten: 0-1 B. Hanekamp, 2-2 J. Krijgsman

Volgende wedstrijd: 11 mei om 14:30 EZC '84 - Vevo