Collectief falend EZC '84 verliest met 1-6

EZC '84 moest vandaag thuis aantreden tegen het sterke EFC '58. Vanaf de aftrap ging EZC '84 voortvarend van start en wist direct gevaarlijk voor de goal van EFC te verschijnen.
Deze 3 minuten waren de beste van EZC '84 in de daarna verder door EFC gedomineerde wedstrijd. Persoonlijke fouten en missende scherpte en inzet zorgde ervoor dat EZC '84 voortdurend achter de feiten aan liep. Het was dat EFC het vizier ook nog niet scherp had staan dat pas in de 20e minuut de 0-1 viel.

10 minuten later was het weer raak waardoor EZC '84 bij rust met 0-2 achter stond. Na de rust kwamen B. Bosman en M vd Schootbrugge binnen de lijnen voor J. vd Haar en R. Darcin.

6 minuten na de rust lag de bal alweer achter Keeper de Haan. In de 67 minuut kon EZC '84 eindelijk iets terug doen. Met een prima voorzet van P. Krijgsman kon J Krijgsman zijn eerste doelpunt van deze competitie binnen schieten. Het leek er even op dat EZC '84 eindelijk wat in de wedstrijd kwam, maar het sterk spelende EFC was geenszins bereid hier aan mee te werken en wist direct na de aftrap alweer uit te lopen naar 3 doelpunten verschil.

In de 73 minuut werd B. Hanekamp vervangen door I. Kamphuis.  Na wat verschuivingen in het elftal kreeg F. Vijge nog een gigantische kans op de 2-4 maar de bal was iets te scherp, waardoor hij zijn voet net niet goed tegen bal kon zetten en deze meters over ging.

In de 80e minuut wist EFC middels een fraai doelpunt de stand op 1-5 te brengen en 4 minuten voor tijd de pijnlijke eindstand van 1-6 aan te tekenen.

Vandaag was een totale off-day voor het team van Spijker. Volgende week zal er toch zeker uit een ander vaatje moeten worden getapt wanneer we op bezoek gaan bij VeVo. Verliezen is geen schande, maar de manier waarop wel.

Wedstrijd : EZC '84 - EFC '58 1-6 (0-2)

Scheidsrechter: R. Hoornstra uit Zwolle

Opstelling : A. de Haan, S. Ruyer, J. Krijgsman, M. Dekker, D. Gerritsen, P. Krijgsman, J van de Haar (M. vd Schootbrugge), S. vd Schootbrugge, B. Hanekamp (I. Kamphuis), F. Vijge, R. Darcin (B. Bosman).

Doelpunten : J. Krijgsman (1-3)

Kaarten :  P. Krijgsman (geel)

Volgende wedstrijd : 3 november 14:30 uur VeVo - EZC '84

Fotoverslag : https://photos.app.goo.gl/9fVu1yub4dQiyvEE8