EZC '84 sleept gelijkspel uit het vuur tegen Harskamp

Zaterdagmiddag stond de wedstrijd tegen Harskamp op het programma. 
EZC '84 begon verschrikkelijk slap aan de wedstrijd want binnen 2 minuten op de wedstrijdklok keek het al aan tegen een 0-2 achterstand door een zeer scherp effectief Harskamp.
Vlak voor rust wist EZC de aansluitingstreffer te scoren.

Na rust was het wederom Harskamp dat zeer effectief uit de kleedkamer kwam want in de 46 minuut scoorden zij de 1-3. EZC '84 knokte zich goed terug in de wedstrijd en bij de 2-3 kwam het besef dat er mogelijk een punt  uit het duel was te slepen. 10 minuten voor tijd maakte EZC '84 de gelijkmaker en volgde een aantal spannende minuten tot het eindsignaal.

Het bleef uiteindelijk 3-3 en daarmee pakte EZC '84 het eerste punt. Volgende week staat de derby uit tegen VeVo op het programma.

JO07-1 op stoom en pakt volle winst

Vandaag stond de 4e serie van de JO07-1 op het programma bij onze buren in Emst. VV Emst was deze week de organisator van het JO07 toernooi. De mannen van de JO07-1 waren vandaag enorm op stoom. Werd er de afgelopen weken regelmatig een wedstrijd verloren, vandaag viel alles goed en gingen de mannen ongeslagen en met de volle winst naar huis.

De eerste tekenen diende zich woensdag tijdens de training al aan. Er werd enorm goed en serieus getraind en dat wat er woensdag was geleerd, werd vandaag direct getoond op het veld. 
De eerste wedstrijd was tegen vv Hulshorst, waar onze jongens fantastisch overspeelden en met maar liefst 0-9 wonnen. De tweede wedstrijd was aanzienlijk lastiger. Het team van EFC wist enorm slim gebruik te maken van de aftrappen en scoorde hier regelmatig met een afstandschot. Nadat onze jongens dit enkele keren hadden laten gebeuren werd het een enorm spannende wedstrijd die uiteindelijk met 6-5 werd gewonnen.

Ook onze vriendinnen uit Heerde van de MO07 hadden vandaag geen antwoord op het sterk spelende EZC en werden met 0-5 aan de kant geschoven. De laatste wedstrijd was tegen gastheer Emst. Ondanks het verlies van vorige week, was het deze week EZC '84 dat de bovenliggende partij was en ook de laatste wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen en eindigde in een 5-0 overwinning.

Trots op de ontwikkelingen van de mannen en het getoonde spel. A.s. woensdag gaan we weer hard trainen en hopen we dat we a.s. zaterdag, wanneer de JO07 thuis bij EZC '84 mag spelen we het publiek onze vooruitgang en goede spel kunnen tonen.

JO17-1 wint laatste Bekerwedstrijd met 1-3

Dinsdagavond stond het inhaalduel in het bekertoernooi tegen vv Hulshorst op het programma.
Na 2 kansloos verloren wedstrijden tegen vv Hattem (1e klasse) en WHC (2e klasse) moest de JO17-1 aantreden tegen 1e klasser Hulshorst.

De wedstrijd stond onderleiding van dezelfde scheidsrechter als bij het duel tegen WHC. Daarbij vielen toen maar liefst 3 gele kaarten (10 min tijdstraf). 
De spelers waren dus gewaarschuwd. Voor aanvang van de wedstrijd werd de tactiek voor deze wedstrijd doorgenomen. Eenmaal op het veld was het aan de spelers om deze uit te voeren.

De gekozen tactiek werd zeer goed vertaald naar het spel in het veld. De jongens lieten zich deze keer niet verleiden tot reacties op de beslissingen van de scheidsrechter en speelden zeer volwassen.
Na 17 minuten werd het prima spel beloond met een doelpunt. Het was Igor Bialecki die de 0-1 binnen schoot. Hulshorst probeerde wat meer druk te zetten en met een aantal afstandsschoten onze keeper Sven Koesveld te verrassen. Deze wist echter de schoten echter prima te pareren.
Ondanks dat de 1-1 in de lucht hing, was het EZC '84 dat vlak voor rust de 0-2 binnenschoot. Opnieuw was het Igor Bialecki die in de 37e minuut de bal achter de keeper schoot.

Na rust probeerde Hulshorst nog wel de aansluitingstreffer te forceren, maar kreeg in de 63 minuut de deksel op de neus toen Igor Bialecki zijn Hattrick wist te scoren en de stand op 0-3 zette.

Hulshorst wist even later toch een doelpunt te scoren en zette in de laatste minuten nog aan om eventueel een gelijkspel te behalen. de JO17-1 gaf de voorsprong niet meer uit handen en ging na het laatste fluitsignaal met een 1-3 overwinning van het veld.

JO12 hebben een hele kluif aan de meiden van Oene, maar slepen de eerste punten binnen

Na twee behoorlijke verliespartijen stond er vandaag, op een mistige zaterdagochtend, een heuse derby op het programma. JO12 mocht aantreden tegen Oene MO12.

Nadat de uitstekend fluitende scheidsrechter, Arjen Braakman van de JO19, de juiste wedstrijdbal had gevonden kon er even na tienen worden afgetrapt.

Al snel werd duidelijk dat de jongens van EZC hun handen vol zouden hebben aan de meiden van Oene. Toch was het wel EZC dat op voorsprong kwam door een doelpunt van Sverre. Nog voor de rust wist Oene de stand weer gelijk te trekken.

Tot halverwege de tweede helft bleef deze stand op het denkbeeldige scorebord staan. Na een prima actie van Ruzgar wist Tijmen de bal het doel in te werken en zo EZC op een 2-1 voorsprong te zetten. Helaas konden ze wederom niet lang van de voorsprong genieten. Na een goede aanval van Oene lukte het de verdedigers van EZC niet om de bal weg te krijgen en zo wist de spits van Oene het net weer te vinden: 2-2.

Het laatste deel van de wedstrijd bleef het aardig gelijk op gaan. Eigenlijk uit het niets wist Tijmen met een mooie boogbal de keepster van Oene te verrassen: 3-2!!

Het zouden nog een aantal spannende minuten worden, maar uiteindelijk wisten de jongens van EZC de drie punten over de streep te trekken. Klasse gedaan met z'n allen!

Een mooie opsteker voor JO12. Volgende week zijn we vrij. Hopelijk kunnen we een week later de goede lijn voortzetten tegen WHC in Wezep.

MO13-1 wint 2e bekerwedstrijd

Zaterdag 11 september moesten de meiden van EZC naar Deventer om hun tweede bekerwedstrijd te spelen.
Dat de meiden er zin in hadden en de wedstrijd wilden winnen werd snel duidelijk.  Ze begonnen namelijk erg goed aan de wedstrijd. Het team uit Deventer kwam er niet aan te pas. Zowel in de verdediging als in de aanval was EZC de bovenliggende partij. De middenvelders van Epe waren de baas en gaven de meiden van Deventer geen kans om een aanval op te zetten.
Uit een aantal mooie passes kwam de 1-0 voort en de 2-0 kwam daar snel achteraan. Niks aan het handje zou je denken, maar helaas kwam Deventer terug tot 2-1. Dit ontstond onder meer doordat ze indribbelden en EZC daar helaas geen antwoord op had. De rust kwam op het juiste moment.
Dat Britt de meiden weer op scherp heeft gezet, zag je gelijk. Het goede spel werd weer opgepakt en de 3-1 en 4-1 waren een feit.
Op het einde van de wedstrijd zag je de vermoeidheid bij EZC, waardoor de meiden van Deventer beter in hun spel konden komen. Dit leidde tot twee tegendoelpunten 4-2 en 4-3. De meiden van EZC wilden niet verliezen en gebruikten hun laatste krachten om de winst te pakken. Met een aantal mooie reddingen van onze keeper en de laatste krachtsinspanningen van onze verdedigers werd ervoor gezorgd dat ze de wedstrijd winnend afsloten. 

Trots zijn we op onze meiden en natuurlijk op coach Britt. Dat de meiden veel leren en elke week beter worden is duidelijk te zien in de wedstrijden. Dit alles komt door hun fanatieke inzet en hun trainers Britt en Daphne☺!

 

Wisselend succes 2e ronde voor JO07-1

Het elftal van de JO07-1 speelde vandaag weer 4 wedstrijden voor de competitie. Ditmaal in Elburg waar ESC de gastheer was.
De tegenstanders waren dezelfde als vorige week, alleen de uitslagen waren deze week even iets anders.

De mannen waren toch af en toe wat onwennig en niet helemaal scherp.
De eerste wedstrijd was tegen gastheer ESC. Onze jongens wisten deze wedstrijd met 0-2 te winnen. Daarna volgde mogelijk een lichte onderschatting en in een moment van onoplettendheid wist het team van Emst het enige doelpunt van de wedstrijd te maken en ging deze verloren met 0-1. Ook tegen de 3e tegenstander Hulshorst ging het niet zo goed. Wisten we vorige week nog afgetekend te winnen, vandaag was Hulshorst te sterk en wonnen zij de wedstrijd met 3-0.

In de laatste wedstrijd werd er zeer goed gevoetbald en was het Araz die met 6 doelpunten de eindstand van 6-0 aan tekende. Mede door het goede overspelen van het team, kon Araz zijn doelpunten er in schieten.
Araz, Mikai, Bram & Liam super gevoetbald!! Jullie mogen trots zijn op jezelf!

ESC bedankt voor de organisatie

Goede start JO 07-1

Na vele dagen alleen maar trainen tijdens de Corona, mochten de spelers van de JO-07 vandaag hun eerste wedstrijdjes spelen.
Wat ontzettend spannend was dat. In een echt tenue van EZC spelen tegen andere teams van Emst, Heerde, Hulshorst en EFC. Om 08.30 verzamelde de 5 spelers zich op het sportpark van de VV Heerde.

De eerste wedstrijd van 7,5 minuut stond gepland tegen Heerde. De eerste wedstrijd verliep erg rommelig. Alles nieuw, spelregels, ontzag voor de tegenstander en onwennigheid van ons eigen team resulteerde uiteindelijk in een 2-2 gelijk spel.

Toen de kop er af was, gingen de jongens beter spelen en werd er vervolgens 3 keer gewonnen. Eerst werd Emst met 4-0 verslagen, Hulshorst met 1-3 en de laatste wedstrijd tegen ESC was redelijk spannend, maar werd uiteindelijk toch met 2-3 gewonnen.

Al met al een prima resultaat van deze enthousiaste groep spelertjes. Na afloop ontvingen alle teams nog iets lekkers van de organisatie van vv Heerde. Hulde voor het organiseren!

EZC '84 wint ovetuigend van slap Emst.

EZC '84 is vanmiddag aangetreden bij het Univé Hanendarptoernooi in Emst. Afgelopen dinsdag zou de eerste wedstrijd van het toernooi plaatsvinden tussen EZC '84 en VenL maar door het plotseling overlijden van Herbert Reurink werd toen besloten om niet te spelen.
Vanmiddag werd er dus wel gespeeld. Op beide velden werd de wedstrijd voorafgegaan door 1 minuut stilte ter nagedachtenis.
Direct na aanvang van de wedstrijd nam EZC '84 het voortouw en in de 2e minuut was het Mark van Petersen die de verdediging van Emst op de achterlijn dol draaide en op mooie wijze de bal in de goal schoot.
Nadat Emst van de schrik was bekomen kon het in de 12e minuut de gelijkmaker aantekenen door een prima aanval door het centrum van de EZC verdediging.
 
4 minuten later was het opnieuw raak door de aanval van Emst. Opnieuw werd de achterhoede verrast door een mooie pass door het centrum.
In de 22e minuut werd Melvin Ireeuw gevloerd buiten het 16 meter gebied. De daarop volgende vrije trap werd op geweldige wijze door Mark van Petersen binnengeschoten.
In de 29e minuut waren het de broeders Krijgsman die zorgde voor een zeer verdiende voorsprong. Met een mooi actie en een voorzet van Patrick Krijgsman kon Jordy Krijgsman de bal binnenschieten. 2-3
 
3 minuten later was het Mark van Petersen die na 2 mooie goals nu aan de basis stond met een prima assist op Melvin Ireeuw die de bal achter de Emster Keeper de goal in joeg en de stand van 2-4 aan tekende.
Emst leek weinig meer te kunnen brengen en bij EZC '84 ging de bal juist lekker rond. In de 36 minuut liet Melvin Ireeuw zich bewust afzakken om de bal op te halen en wist met een prachtige goal met de buitenkant de goalie van Emst opnieuw te passeren.
Beide teams gingen rusten met een 2-5 stand op het bord.
 
1 minuut na rust wist Emst nog 1x bij de goal van EZC te komen en schreef meteen de 3-5 op het bord. Daarna was het voor het toegestroomde publiek een lange zit tot het einde. Emst kon niets brengen, gaf geen druk en stond erbij te kijken hoe EZC '84 de bal rustig rond liet gaan en af en toe nog een spelde prikje uitdeelde. Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd voorbij was, scoorde Daniel Draaijer in de 88 minuut de 3-6 en dit was tevens de eindstand.
Na de wedstrijd volgde de prijsuitreiking. de Toernooiorganisatie vond dat er door de situatie geen winnaar was, maar reikte de wisselbeker als eerbetoon aan Herbert Reurink uit aan EZC '84. Ook zal dit jaar het totale prijzengeld gedeeld worden door 4, zodat alle teams een mooi bedrag kunnen bijschrijven voor hun jeugdafdeling.
EZC'84 wil langs deze weg de organisatie van het Univé Hanendarp toernooi bedanken voor de wijze waarop zij ons gesteund hebben en voor het mooie gebaar om de wisselbeker dit jaar uit te reiken aan EZC '84 ter nagedachtenis aan Herbert Reurink.

EZC '84 JO15 verliest geflatteerd van s.v. Epe

De jongens van EZC ’84 JO15-1 hadden de wens uitgesproken om te oefenen tegen hun leeftijdsgenoten van Epe. Donderdagavond stond deze oefenwedstrijd tegen Epe 14-1 op het programma.

Vooraf gaande aan de wedstrijd genoten alle teamleden van een heerlijk buffet op het terras van EZC ’84. Na deze maaltijd werd de teambespreking gehouden en maakte de jongens zich klaar voor de clash met Epe.

Epe 14-1, uitkomende in de hoofdklasse, was op papier natuurlijk een behoorlijke stap voor de mannen, maar niets is onmogelijk in het voetbal.
De mannen van EZC ’84 wisten prima stand te houden tegen de op papier sterke tegenstander. Bij vlagen waren zij zelfs de bovenliggende partij en kwam het krachtsverschil totaal niet tot uiting.
Op het veld zag je wel dat de jongens van Epe beter omgingen met de omschakelmomenten en er al veel automatisme in het spel zat. Ook was de handelingssnelheid van de hoofdklasser hoger. Maar dat is natuurlijk niet raar. Je speelt niet voor niets Hoofdklasse.

In de 12e minuut van de wedstrijd wist Epe met een snelle aanval de 0-1 op het bord te zetten. Het was duidelijk dat EZC ’84 een topprestatie moest leveren om deze tegenstander verder van het lijf te houden.

Na een pep-talk in de rust gingen de mannen in de 2e helft er weer vol tegenaan. Tot de 60 minuut kon EZC ’84 prima meekomen en kreeg het een aantal kleine kansen, die helaas niet werden benut.
Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel en in 62 minuut kwam Epe op een 0-2 voorsprong die ze vierde alsof ze kampioen waren geworden.

EZC ’84 rechte de rug en wist 1 minuut later de aansluitingstreffer te maken. S. Weenk scoorde de 1-2.
Helaas eiste de zware inspanningen hun tol en kwam Epe in de 62 minuut op een 1-3 voorsprong. Voor de Jongens van EZC ’84 was de pijp leeg en Epe wist dit slim uit te buiten en vergrote de voorsprong uiteindelijk op 1-4 en 1-5.
Ondanks de geflatteerde uitslag heeft EZC ’84 JO15-1 laten zien dat prima weerstand kunnen bieden. En na de overwinning op OWIOS (1e klasser) konden ze het donderdagavond deze 6e divisionist flink lastig maken.

A.s. zaterdag spelen de jongens hun laatste wedstrijd in de Regiocup tegen Nunspeet. Na 2 overwinningen gaan de jongens hier ongeslagen aan kop.

Fotoverslag : https://photos.app.goo.gl/qceiZ2wKx1NESeCu7

Pagina 1 van 16

Volgende wedstrijd

Wedstrijdverslag

Nieuws

 
© EZC '84. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation