Corona-crisis zorgt voor vervroegd einde van seizoen.

Gisterenavond ontvingen wij het besluit van de KNVB om alle competities niet verder af te werken en te stoppen met dit seizoen.
Een begrijpelijk maar enorm spijtig besluit. Wij als bestuur staan hier dan ook volledig achter. Gezondheid en Veiligheid voor alles.

Dit betekent dat er niemand kampioen wordt, niemand promoveert en niemand degradeert. 

Voor sommige van onze teams een domper. We denken bijvoorbeeld aan onze VR1 die fier boven aan stonden en het kampioenschap voor het grijpen hadden. Maar ook onze JO09 en JO17 die nog volop meededen voor de KNVB beker.
Voor hen is deze situatie dus extra zuur. Wij zullen ons nu dus, ondanks de enorme teleurstelling, moeten richten op het volgende seizoen. Zodra het weer is toegestaan zullen we er met zijn allen weer vol voor gaan! 

Wees verstandig. Houdt je aan de regels (max 2 personen bij elkaar. min 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen) en let een beetje op elkaar maar ook op je ZELF!!

Berichtgeving KNVB : 

Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus* en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.” 

Richten op verenigingsleven

“Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is.”

Geen eindstanden

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

 


 

Wedstrijdverslag

Nieuws


 


 

 

 

© EZC '84. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation