ALV EZC '84 goed bezocht

Afgelopen maandag, 1 oktober, heeft EZC '84 haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden.
Voorgaande jaren werd deze ALV in mei/juni gehouden, waardoor het lopende (financiële) seizoen niet volledig kon worden afgesloten. Hierdoor is besloten om de ALV voortaan eind September / begin Oktober uit te schrijven.

Voortzitter Bert Harmsen was verheugd om een goed gevulde kantine te zien bij aanvang van de vergadering. De rode draad van deze vergadering waren de vrijwilligers of beter gezegd het gebrek hieraan. Verenigingsbreed hebben we te maken met onderbezetting op de diverse vrijwilligerstaken. 
Na het aanschrijven van alle leden hebben we helaas maar een beperkt aantal reacties mogen ontvangen. 

De algemene tendens van het afgelopen seizoen is dat we het als kleine voetbalvereniging best aardig hebben gedaan. De toiletgroep is eindelijk aangepakt en kan er de komende jaren weer tegen. Daarnaast is de Eurovrienden Arena, een initiatief van enkele vrijwilligers van de JC, opgeleverd en feestelijk geopend. 
Ondanks dat we bij de senioren terug zijn naar 3 efltallen bij de mannen, zien we een stijging van de leden bij de 35+/45+. Ook de dames MO19-1 zijn over naar het seniorenvoetbal. Daarmee zijn zij het eerste vrouwen senioren elftal in de volwaardige competitie in de historie van EZC '84.

De komende jaren zullen we moeten anticiperen op diverse (financiële) wijzigingen die op onze vereniging afkomen. Veel van deze wijzigingen worden samen met de voetbalfederatie aangepakt. Een van die wijzigingen is de afschaf van BTW vrijstelling voor de stichting.

Het tekort aan vrijwilligers heeft het bestuur doen besluiten om tot actie over te gaan in de vorm van een vrijwilligersbeleid waarbij eventueel een vrijwilligerstoeslag of contributieverhoging zal moeten worden ingevoerd als het aantal vrijwilligers niet toeneemt.

Vanuit de vergadering is men van mening dat we mensen/ouders direct moeten benaderen. Volgens de vergadering is hier een prima taak neer gelegd bij de leiders/trainers. Alle leiders zullen een lijst krijgen met de benodigde vrijwilligerstaken en een intekenlijst om de ouders/spelers persoonlijk te benaderen wat zij voor EZC '84 willen en kunnen betekenen. Mocht dit niet voldoende opleveren zal tijdens een (extra) ALV het vrijwilligersbeleid worden ingevoerd.

Als gevolg van het te kort aan vrijwilligers en een aantal klachten over geluidsoverlast is vanuit de Kantinecommissie de wens uitgesproken om duidelijke richtlijnen te geven over de openingstijden. Zo is aangegeven dat de Kantine in principe door de weeks om 23:30 dicht is (laatste ronde 23:00) en op zaterdag om 19.00 uur sluit (18:30 laatste ronde). Uiteraard zijn daarbij uitzonderingen mogelijk, maar geeft het de kantinevrijwilligers in ieder geval een handvat.
Vanuit de vergadering wordt aangegeven dat door gebruik te maken van de extra "tijdsblokken" dit probleem wordt ondervangen en het probleem minder groot is dan wordt geschetst. Voor de geluidsoverlast zullen in ieder geval maatregelen worden genomen en kunnen deze incidenten worden ingedekt door gebruik te maken van een vergunning tot "live"- muziek.

De vergadering nam afscheid van Adrian van Essen als bestuurslid. Na 8 jaar gaat hij stoppen als bestuurslid, maar blijft actief binnen EZC '84. Onder andere in de sponsorcommissie.
Adrian ontving een bos bloemen en een dinerbon om samen met zijn gezin uit eten te gaan. 

Het komende seizoen zal er worden ingezet op diverse speerpunten: Aanpak kantinekeuken en het vrijwilligers beleid.

De notulen van de Algemene Ledenvergadering van 2017 kunnen via de link worden gedownload of hier worden bekeken:

 

Volgende wedstrijd

EZC '84 -1


Zaterdag 4 Mei
EFC '58 - EZC '84

14:30 uur


 

Wedstrijdverslag

Nieuws


 


 

 

 

© EZC '84. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation